Font: Institut Ramon Llull

El Correntes d’Escritas, un dels festivals literaris més importants de Portugal, ha convidat la literatura catalana  per a l’edició de 2020 que tindrà lloc entre el 15 i el 23 de febrer. L’acord és fruit de la proposta feta inicialment des de la delegació del Govern català a Portugal juntament amb l’Institut Ramon Llull, qui coordinarà la participació catalana en el festival.

Els autors catalans que participaran en aquesta edició són: Najat El Hachmi, Marta Orriols i Tina Vallés i Melcior Comes. També viatjarà a Portugal una adaptació de l’exposició La literatura catalana al món, de Julià Guillamon, que es va mostrar a la Feria del Libro de Buenos Aires 2019. En aquesta ocasió amb un afegit sobre la relació de la literatura catalana amb Portugal.

La prioritat de l’Institut Ramon Llull és fomentar la literatura catalana entre el públic portuguès, amb l’objectiu d’incrementar les traduccions d’obres a aquesta llengua. Properament es farà una roda de premsa al Llull amb tots els detalls del programa.

Correntes d’Escritas és un festival literari fundat l’any 2000 a Póvoa de Varzim, amb motiu del centenari de la mort de José Maria Eça de Queiroz, nascut a Póvoa. Des de llavors ha anat guanyant protagonisme any rere any, fins a esdevenir el festival literari més popular del país, on hi assisteixen milers de persones.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram