El conseller d’Acció Exterior, Alfred Bosch, ha ofert Catalunya “com un pilar central del projecte mediterrani”. Ho ha fet davant dels assistents a la sessió plenària de l’Assemblea Regional i Local Euromediterrània (ARLEM), que s’ha celebrat aquest dijous al Palau de Pedralbes de Barcelona, seu de la Unió per la Mediterrània.

L’Assemblea Regional i Local Euromediterrània (ARLEM) és una assemblea de representants locals i regionals de la Unió Europea i dels seus socis de les tres ribes del Mediterrani creada el 2010 pel Comitè Europeu de les Regions i diferents assemblees territorials per representar políticament les seves autoritats locals i regionals, mantenir diàleg polític i promoure la cooperació regional.

En aquest sentit, el conseller Bosch ha insistit en el diàleg com a eina imprescindible a tots nivells, també a escala mediterrània. “El diàleg és extremadament necessari”, ha reivindicat, i ha convidat les tres ribes de la Mediterrània a “assolir una comprensió mútua més profunda també a través del diàleg”.

En el seu discurs de benvinguda d’aquesta 11a sessió plenària d’ARLEM, el conseller Bosch ha expressat el desig que aquesta reunió anual celebrada avui a Barcelona “sigui només un inici” per tal que l’any 2020 “sigui l’any en què tot va començar” pel que fa a la cooperació euromediterrània.

A l’obertura de la sessió també hi han participat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; el secretari general de la Unió per la Mediterrània, Nasser Kamel; així com els copresidents d’ARLEM: Karl-Heinz Lambertz, president del Comitè Europeu de les Regions, i Mohamed Boudra, alcalde d’Al Hoceima, al Marroc.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram