Font: Institut Ramon Llull

Els dies 30 de gener i 2 de febrer, la sabadellenca Marta Orriols participa en la quinzena edició del ‘Hay Festival de Cartagena de Indias’ (Colòmbia), un certamen amb 14 anys de vida que ha esdevingut un dels esdeveniments literaris més importants del món hispà. Marta Orriols, amb el suport del Llull, Meritxell Martí i Àlex Nogués, formaran part del programa d’enguany.

Marta Orriols és historiadora de l’art de formació i presentarà a Colòmbia la seva darrera obra, Aprendre a parlar amb les plantes. Una novel·la delicada escrita des del punt de vista d’una dona que haurà de reconciliar-se amb un món que ja no reconeix, es traduirà a l’alemany, anglès, francès, hebreu, italià, neerlandès, polonès, portuguès, xinès i castellà.

Meritxell Martí és professora i escriptora, ha publicat més d’una vintena de llibres del qual destaca Paper de diari i el geòleg Àlex Nogués ha publicat diversos àlbums il·lustrats, entre ells, Un milió d’ostres dalt de la muntanya.

‘Hay Festival’ de Cartagena té com a objectiu la difusió de la literatura a nivell local i internacional per promoure el diàleg i l’intercanvi cultural, l’educació i el desenvolupament. És un dels esdeveniments literaris internacionals més rellevants d’Amèrica Llatina i ha esdevingut una marca de qualitat i de compromís en la difusió de la literatura internacional.

En l’edició de 2019 del Hay Festival de Cartagena hi van participar autors com ara Shirin Ebadi, Chimamanda Ngozi Adichie, Mircea Cartarescu, Deirdre McCloskey, Diamela Eltitt, Dale Bredesen, Yoko Tawada, Zadie Smith, Michael Pollan, Leonardo Padura, Laura Restrepo o Pablo Montoya.

L’Institut Ramon Llull referma la presència de la literatura catalana en el mercat llatinoamericà. Després del gran desplegament de l’any passat a la Feria del Libro de Buenos Aires (Argentina) i Guadalajara (Mèxic).

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram