Font: Casal Català de Munic

Més de dues-centes persones van assistir, dissabte, en la projecció del film ‘City for sale’ (Ciutat a la venda), amb la presència de la directora i guionista, Laura Álvarez. La sessió, inclosa en la 12a edició del MittelMeer Filmtage (festival Mediterrani), amb el suport del Casal Català de Munic va tenir lloc al Carl Amery Hall de la ciutat alemanya.

‘City for sale’ submergeix en la vida de quatre famílies barcelonines per mostrar-nos com el turisme de masses està aniquilant l’essència de la ciutat i contribuint a l’expulsió de veïnat. La pel·lícula apel·la a l’empatia i la reflexió, i revela el costat més humà d’un problema que ja no només és social, polític i econòmic.

Un bon nombre d’estudis acadèmics constaten que el turisme de masses i l’especulació immobiliària que se’n deriva estan malmetent la ciutat i la seva vida veïnal fins al punt que està expulsant gradualment els veïns i veïnes de les seves cases i barris.

Un cop va finalitzar la projecció del film, el públic assistent va participar en un debat amb Álvarez, qui va començar a implicar-se en l’Assamblea de Barris per un Turisme Sostenible (ABTS) amb la voluntat de sumar esforços en la defensa dels drets socials. És la llavor a la necessitat d’Álvarez de fer un documental que anés més enllà de les estadístiques i traspassés el format televisiu.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram