Font: ACN

La delegació del Govern català davant la Unió Europea farà, el proper 6 de febrer (12 hores), una sessió sobre el feminisme a l’avantguarda d’Europa, poc després que la primera presidenta femenina de la Comissió assumís el càrrec.

El feminisme, com a moviment social i polític, però també com a escola de pensament per a l’emancipació de les dones, està transformant les societats a tot el món. Així es presenta com un discurs plural i transversal que obre i amplia el debat democràtic i qüestiona els fonaments mateixos de l’estructura social i política.

El feminisme estableix l’agenda de la UE? Com podria la UE promoure un discurs feminista a nivell mundial? Quines mesures hauria de prendre la UE cap a la igualtat de representació? Aquestes són algunes de les preguntes que es posaran a debat.

En la sessió hi participaran Tània Verge (Universitat Pompeu Fabra), Amandha Rohde (Friends of Europe) i Elena Sánchez (EUobserver). La cloenda anirà a càrrec de la directora executiva de l’Institut Català de les Dones, Núria Ramon.

També és previst que hi intervinguin la delegada del Govern de Catalunya davant la UE, Meritxell Serret, i del director del Centre d’Afers Contemporanis, Pere Almeda.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram