Font: Generalitat de Catalunya

La Llibreria Catalana de Perpinyà ha estat distingida amb el VII Premi Martí Gasull i Roig, un guardó obtingut per votació popular. L’establiment es va fundar a Perpinyà el 1986 i és l’única de la Catalunya del Nord especialitzada en llibres en aquesta llengua i de temàtica catalana.

Va ser impulsada per l’activista cultural Joan Miquel Touron (Vinçà, 1959) a la plaça de Joan Payrà de la capital del Rosselló, en un espai en què el poeta Jordi-Pere Cerdà ja n’havia regentat una. El 2012 la llibreria fou traspassada a Joana Serra (Perpinyà, 1985), activista cultural amb una forta vinculació amb Baó. Teresa Casals ha rebut el Premi Especial del Jurat per la seva implicació en l’escola catalana i la normalització lingüística.

La Llibreria Catalana s’ha imposat així als altres dos finalistes, l’organització independent Amical Wikimedia i l’associació de jugadors de videojocs Gaming.cat.

En l’acte de lliurament, que ha comptat amb la presència del president de la Generalitat, Quim Torra, el president de la Plataforma per la Llengua, Òscar Escuder, ha reclamat polítiques i actituds “efectives, decidides, desacomplexades i valentes” per defensar la llengua catalana.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram