Catalunya ha exportat productes industrials per valor de 70.038,2 milions d’euros l’any 2019, xifra que representa un augment del 3,2% respecte a l’any anterior. Segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), els productes d’alt contingut tecnològic són els que més han augmentat les vendes a l’estranger (18,2%), seguits dels de nivell baix (7,8%) i dels de nivell mitjà baix (6,6%). En canvi, les exportacions de productes de nivell tecnològic mitjà alt han disminuït (‑3,5%).

El fort augment de les exportacions d’alta tecnologia (18,2%) es deu bàsicament a l’increment de les vendes de productes farmacèutics (23,4%), però també han augmentat les de productes informàtics, electrònics i òptics (3,8%). Per destinació geogràfica de les vendes, han augmentat tant les destinades a la Unió Europea com les destinades a fora de la UE (el 20,3% i el 16,1%, respectivament).

Les vendes a l’estranger de productes industrials de nivell mitjà alt, que representen el 46% de les exportacions industrials, han disminuït un 3,5% en relació amb l’any anterior i han assolit un valor de 31.974,1 milions d’euros el 2019.

Tots els grups de productes d’aquest nivell han disminuït, entre els quals destaca el grup Materials i equips elèctrics, maquinària i vehicles (-5,3%). Per àrees geogràfiques, les vendes han disminuït tant a la Unió Europea com a la resta del món (-2,1% i -6,5%, respectivament).

Les exportacions de productes de nivell mitjà baix (amb un valor de 10.421,3 milions d’euros) han augmentat un 6,6% anual. El principal grup de productes d’aquest nivell (Cautxú i matèries plàstiques, productes minerals no metàl·lics i metal·lúrgia) disminueix les vendes a l’estranger un 1,1%, i també ho fan els productes metàl·lics (-1,6%), mentre que el grup de la resta de productes augmenta un 34,0%.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram