Font: Parlament de Catalunya

El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, s’ha reunit a Londres amb el president de la Cambra dels Comuns del Regne Unit, Lindsay Hoyle i amb la presidenta del Parlament de Gal·les, Elin Jones. Torrent està de viatge oficial per les illes britàniques.

Torrent ha defensat la necessitat de “treballar conjuntament per enfortir els drets fonamentals com la llibertat d’expressió” perquè als parlaments “es pugui parlar de tot el que els diputats i les diputades vulguin sense cap tipus de censura”. En aquest sentit, ha reiterat que “la justícia no pot interferir en la política”.

El president de la cambra catalana ha fet aquestes declaracions acompanyat de la presidenta del parlament gal·lès, Elin Jones, que ha denunciat l’empresonament de la presidenta Forcadell i s’ha solidaritzat “amb les víctimes de la repressió”.

Torrent també s’ha reunit amb el primer ministre gal·lès, Mark Drakeford, amb diversos diputats i amb el Grup d’Amics de Catalunya del parlament gal·lès, i Jones el saludarà oficialment davant la cambra durant el ple que s’ha de fer.

Amb aquesta visita oficial a Gal·les el president continua l’acció exterior que du a terme des que va accedir al càrrec. Així, ha participat diverses vegades en reunions de l’Assemblea Parlamentària de la Francofonia o s’ha trobat, entre d’altres, amb la directora delegada de l’Alt Comissionat per als Drets Humans de l’ONU, amb la comissària dels Drets Humans del Consell d’Europa o amb els vicepresidents del Parlament Europeu Dimitrios Papadimoulis i Heidi Hautala.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram