El president de la Generalitat, Quim Torra, ha traslladat als delegats i delegades del Govern de la Generalitat a l’exterior el seu agraïment per la tasca que duen a terme i ha assegurat que amb la crisi del coronavirus són “la millor targeta de presentació dels catalans arreu”.

“Doneu molta confiança als catalans que són als vostres territoris”, ha deixat clar el president, en una reunió amb tots els delegats del Govern per tractar la crisi de la COVID-19, per videoconferència i on també hi ha participat el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé.

Durant la seva intervenció des de la Casa dels Canonges, el cap de l’Executiu ha posat de manifest que “tothom del Govern està absolutament dedicat a combatre el coronavirus” i ha alertat que la situació a Catalunya és “molt crítica” i que es podria prolongar “si no es prenen les mesures que calen”.

El cap de l’Executiu també ha destacat que el més prioritari pel Govern és “la salut i la vida de les persones” i per això s’han pres decisions, com la demanda del confinament total, d’acord amb els criteris científics, del Departament de Salut i dels experts.

En la trobada, el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, ha definit com un “repte majúscul” que “esteu afrontant amb excel·lència”, la gestió de la crisi de la Covid-19 duta a terme pels delegats. I ha afegit que en crisis com l’actual es fa evident la necessitat de les delegacions. “Avui, les delegacions resulten ser molt útils per a molts ciutadans catalans a l’estranger”, ha reblat.

Amb les dades recollides fins al dia 25 de març, des del Departament d’Acció Exterior s’han atès 546 casos, que sumen més de 1.289 persones si es comptabilitzen els grups, els nuclis familiars o els amics. La majoria de casos provenen d’Austràlia, dels Estats Units i de l’Argentina.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram