El Govern ha nomenat aquest dimecres Elisabet Nebreda secretària en substitució de Mireia Borrell Porta després de ser cessada pel vincle amb l’exconseller d’Acció Exterior, Alfred Bosch. La nova secretària d’Acció Exterior era, des del passat mes de setembre, directora general d’Afers Globals. Anteriorment havia estat també adjunta al cap de Gabinet del Departament d’Acció Exterior.

Nebreda, llicenciada en Dret per la Universitat Pompeu Fabra, va treballar al Parlament Europeu com a assessora del Grup Parlamentari Verds/ALE en matèria de drets, llibertats, justícia i assumptes interiors, així com en afers exteriors. Té un màster en Relacions Internacionals per la Universitat de Nottingham (Regne Unit) i un postgrau en Dret de la Unió Europea per la Universitat de Barcelona.

Per la seva banda, Miquel Royo Vidal ha estat nomenat nou director general d’Afers Globals en substitució de Nebreda. De juny a novembre del 2018, Royo va ser assessor del gabinet del conseller d’Acció Exterior fins al seu nomenament com a delegat adjunt de la delegació del Govern davant la Unió Europea. A partir d’avui Royo deixarà el seu càrrec a Brussel·les per assumir les responsabilitats al capdavant de la direcció general.

Royo va ser assessor i coordinador del grup d’assessors locals dels eurodiputats d’ERC al Parlament europeu. Prèviament, havia treballat en l’àmbit privat per empreses multinacionals. Llicenciat en Relacions Internacionals per la Universitat de Birmingham, té un màster en Estudis Europeus per la London School of Economics and Political Science.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram