La pandèmia de la COVID-19 farà viure un Sant Jordi excepcional. Així, el Govern català i una comissió de representants dels escriptors, els llibreters, els editors i els il·lustradors han decidit celebrar el 23 d’abril una Diada de Sant Jordi amb gran activitat a la xarxa, i convocar a l’estiu amb caràcter extraordinari un Dia del Llibre.

Les mesures extraordinàries per evitar el contagi de la COVID-19 han provocat un escenari inusual: les llibreries físicament tancades però amb la venda en línia perfectament activada. Així, totes les llibreries que tenen web, fins i tot les petites, els lectors podran rebre el seu llibre a casa.

La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, ha subratllat que la celebració a l’estiu d’una Diada del Llibre històrica per mantenir la tradició de treure les parades de llibres al carrer haurà de complir les màximes garanties des del punt de vista sanitari, i caldrà veure com evoluciona la pandèmia. La data encara no s’ha concretat.

En aquesta nova reunió telemàtica presidida per Vilallonga amb el sector cultural, la consellera ha avançat que s’activarà amb caràcter imminent un nou portal web del Departament de Cultura que contindrà tota la informació específica útil per aquests dies de confinament, i també inclourà un destacat apartat dedicat a Sant Jordi i el Dia del Llibre, amb actualització constant de continguts.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram