ACCIÓ ha posat a disposició de les empreses el canal ACCIÓ Virtual Desk amb l’objectiu de reforçar l’atenció i l’assessorament de forma telemàtica. Es tracta d’un canal que potencia la comunicació via xat, les reunions via videoconferència o l’atenció personalitzada a les empreses que tinguin projectes en curs amb ACCIÓ.

En aquest sentit, també es pot contactar amb l’Oficina Tècnica de Barreres a la Internacionalització. És un servei gratuït per a l’empresa que es complementa amb el Catalonia Trade Portal, una plataforma digital amb tota la informació relativa a l’accés a mercats internacionals, documents i eines d’exportació i importació, llicències, aranzels i fiscalitat. Està adreçat a qualsevol empresa importadora o exportadora establerta a Catalunya.

La crisi sanitària provocada per l’expansió del coronavirus a tot el món, ha obligat a la majoria de països a prendre mesures per reduir el nombre d’infectats. Una d’elles és la de restringir la mobilitat, sigui de passatgers o de mercaderies, d’un país a un altre. Un fet que pot afectar les relacions comercials entre les empreses.

A través del coneixement de la xarxa d’Oficines Exteriors d’ACCIÓ, s’ha dissenyat un mapa interactiu per conèixer l’estat de les fronteres en termes de transport terrestre, aeri i marítim. Es té en compte el tipus de restricció: si el transport és obert, si ofereix dificultats destacades o si està tancat.

EL CAS D’ITÀLIA

El passat 21 de març el govern italià va decretar el confinament de tot el país i el tancament d’indústries -amb l’excepció d’uns 100 sectors industrials essencials- amb l’objectiu de reduir el nombre de contagis per coronavirus.

Tenint en compte la gravetat de la situació, no només a Itàlia sinó també a l’Estat espanyol, el tancament de bona part de l’economia restringeix molt les relacions econòmiques i comercials entre les dues regions, sempre que no es tracti de productes essencials.

En aquest sentit, ACCIÓ a través de l’Oficina Tècnica de Barreres a la Internacionalització i l’Oficina Exterior a Milà, ha identificat els àmbits que han de considerar les empreses catalanes que mantenen relacions comercials amb Itàlia.

L’any 2019 Catalunya va exportar 6.537 milions d’euros a Itàlia (un 5,1% més que l’any anterior) centrats, principalment, en vehicles (14,9%), plàstics (8,9%), peces de vestir (7,3%) i combustibles (5%). L’any passat 4.258 empreses catalanes van exportar-hi, de les quals 2.977 ho fan de forma regular.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram