
Foto: Prodecat
El mapeig mostra que hi ha 1.384 empreses que s’hi dediquen, que donen feina a prop de 10.500 persones
El document radiografia l’estat de salut del conjunt de les empreses i organitzacions que desenvolupen una activitat relacionada amb el cultiu i la cura de la vinya; la verema; la vinificació; la fermentació; l’emmagatzematge; l’embotellament i la comercialització dels vins i caves. ACCIÓ ha presentat aquest dilluns l’estudi a Vilafranca del Penedès, juntament amb el clúster vitivinícola de Catalunya, INNOVI.
L’informe mostra que hi ha 1.384 empreses que es dediquen al sector (un 62% més el 2016), que donen feina a 10.460 persones treballadores. Es tracta d’un teixit empresarial consolidat, on la majoria de companyies, el 81,2%, tenen més de 10 anys de vida. El document també apunta que el 95,7% de les empreses catalanes d’aquest àmbit són pimes.
Pel que fa als segments de negoci, la majoria d’actors del sector es dediquen a la producció i elaboració del vi i el cava (86,3%). Aquestes companyies facturen el 89,5% del total de volum de negoci i ocupen el 92,4% dels treballadors. En aquest sentit, els cellers s’erigeixen com a tractor de l’ecosistema, aglutinant el major nombre d’empreses, volum de negoci i llocs de feina. Les empreses que ofereixen serveis transversals al conjunt de la cadena de valor són el 8,3% del total, mentre que les distribuïdores i comercialitzadores en representen el 5,4%.
Qualitat, personalitat i identitat, els distintius dels vins i caves catalans per atraure el món