Una visitant observa un dels quadres de Chus Díaz Bacchetta, en la mostra del seu estudi [Foto: cedida]

L’artista catalana Chus Díaz Bacchetta ha obert, un any més, el seu espai de creació a Lausana (Suïssa) en la participació a l’Aperti, un dels programes artístics més rellevants de la regió de Lausana. En la quinzena edició, una setantena d’artistes que hi han participat han obert els seus estudis.

Així, una munió de visitants es van passejar, el cap de setmana passat, per les interioritats de l’estudi de Chus Díaz Bacchetta situat al número 20 de l’Avinguda de la Gare, de Lutry, un poble a tocar de Lausana, on hi resideix des de fa 13 anys. A Suïssa hi viu des de fa 28 anys. Abans de Lutry ho va fer a Muri i a Chernex sur Montreux.

En el seu espai de creació l’artista catalana ha mostrat les seves últimes obres on ha posat la mirada en els límits. “Són quadres sobre els límits que semblen platges vistes des de dalt. Ho faig de manera intuïtiva, i no pas amb la intenció de reproduir les platges”, assegura Díaz Bacchetta a Exterior.cat.

Jugant amb els límits

Amb els límits, l’artista catalana va més enllà. “Té a veure amb les identitats i les fronteres. Jo m’identifico amb el sud de França quan no hi visc. Ens posem etiquetes i noms erròniament”, apunta l’artista catalana.

En la mostra de Díaz Bacchetta s’hi van poder veure una trentena de quadres. Un dels elements més emblemàtics de la mostra d’enguany va ser un llibre d’art. “Durant el confinament em sentia desmotivada, no em venia de gust pintar”, recorda. A través de pintures amb tècniques mitxes -oli, acrílic, dibuix i collage-, l’artista catalaba traça al·lusions amb paisatges decoratius.

Díaz Baccheta va iniciar-se en el dibuix i la pintura a l’escola d’art DaVinci a l’antic barri gòtic de Barcelona. Va formar-se en disseny gràfic a l’Escola d’Art i Disseny de Llotja de Barcelona i va alternar les professions de dissenyador gràfic i professor d’art.

També va cursar un màster en museologia a la Universitat de Neuchâtel i va col·laborar en diverses institucions com a guia per a projectes de mediació patrimonial i cultural.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram