Font: FC Catalans

Medway és una àrea geogràfica al voltant de la ciutat de Kent, al sud-est d’Anglaterra, que des d’aquest any compta amb un nou club de futbol: FC Catalans. Des del bressol del futbol contemporani ha aparegut un club modest, familiar i amateur que el seu escut dibuixa, fins i tot, el mapa de Catalunya i els seus colors. James William és el mànager del FC Catalans i assegura a Exterior.cat que “vam triar Catalunya perquè ens l’estimem”.

Fa uns mesos, William i una colla d’amics van decidir formar un nou equip de futbol: “la prioritat era que tingués una singularitat pròpia i que no tingués res a veure amb Anglaterra ni Medway. I ho vam tenir molt clar: Catalunya”, explica. Juntament amb l’entrenador de l’equip, James Hawkins, sempre que poden viatgen a Barcelona. “Ens agrada la ciutat i la seva gent, però sobretot el futbol i el Barça”. El febrer passat van ser al Camp Nou en un partit de lliga contra el València.

“El Barça és un club que té integrada la seva catalanitat i això també ha condicionat en el nostre projecte de club. La majoria dels jugadors del nostre club admirem el Barça, per tant, tot ha encaixat a la perfecció”, admet William. En la tria de l’escut, el mànager afegeix que “tothom va estar-hi d’acord. Ara haurem de crear l’himne!”, somriu.

PRIMERA VICTÒRIA EN LA PRETEMPORADA

Aquest diumenge, l’FC Catalans ha iniciat la pretemporada. I ho va fer amb una victòria clara davant els Medway Harriers (5-2) amb gols de Reece Heard (2), Sam Heard (2) i Tom Slocombe. Durant aquest estiu, l’FC Catalans jugarà quatre partits més de preparació: New Inn FC (30/6), Medway United (6/7), Prince of Wales (21/7) i Medway Harriers (28/7). El 4 d’agost debutarà a la cinquena divisió de la Medway League. És una competició de cinc divisions on s’hi apleguen una munió d’aficionats amateurs al futbol.

Actualment l’FC Catalans no té socis, només un parell de patrocinadors i una vintena de jugadors que volen començar a guanyar perquè “intentarem anar escalant categories poc a poc”, reconeix William. Un dels desitjos que l’FC Catalans té és poder jugar a Catalunya. “Ens agradaria poder fer una gira de partits enfrontant-nos a equips catalans i així tot l’equip podria conèixer el país”, reconeix el mànager general.

Més enllà del futbol i de l’esport, un altre dels distintius del FC Catalans és el polític. William segueix l’actualitat política de Catalunya sobretot arran de la celebració del referèndum de l’1-O. El mànager anglès assegura que “ens sentim molt implicats en la causa catalana i defensem la independència”. Catalunya, Barça i futbol. Trets identitaris del nou projecte d’un club que ja córre per Anglaterra.