El català Sergi Mulet viu a Wuhan, la ciutat que s’ha fet famosa per veure néixer el coronavirus [Foto: cedida]

Un any més tard que la pandèmia provocada pel coronavirus esclatés arreu i ho paralitzés tot, a l’epicentre del seu naixement ja s’ha recuperat la vida normal que es feia abans. Wuhan, la ciutat que s’ha fet famosa per veure néixer el coronavirus, ha recuperat l’ordre i segueix de ben a prop els possibles casos que hi apareguin.

Allà hi viu un entrenador català, Sergi Mulet (Terrassa, 1987), que entrena el Wuhan Three Towns i que, segons explica, ha hagut d’adaptar-se en tots els sentits a un any que ha sacsejat el món per complet. Des de l’inici de la pandèmia, les autoritats xineses van afanyar-se a controlar exhaustivament els ciutadans, la seva activitat i seguir la pandèmia per evitar-ne la seva expansió. Dotze mesos després, aquests controls es mantenen i qualsevol cas que aparegui és informat el més aviat possible.

Mulet explica que han recuperat la vida que feien abans del tancament: “es viu amb certa normalitat, a dia d’avui només hi ha dos casos i les úniques coses especials és l’aplicació del codi QR i la presa de temperatura, a banda de la mascareta al transport públic”.

Adaptant-se a la pràctica esportiva

Tot i que els tornejos que se celebraven entre clubs han hagut d’ajornar-se des del mes de desembre, quan ha tornat a aparèixer els casos, Wuhan és una ciutat segura, afirma Mulet. Aquí “van molt per davant, amb l’app et geolocalitzen i fan moltes proves PCR per prevenir; veient com són amb aquest aspecte. A Wuhan t’hi sents segur”, rebla.

L’equip de nens que dirigeix ha vist afectat, tot i que d’una manera lleu, el seu funcionament normal. Adaptar els continguts que treballen, acostumar-se a passar proves PCR i deixar els futbolistes a la residència són els canvis més significatius.

A més, estan doblant les sessions d’entrenament centrant-se en el treball diari. I en la seva segona temporada al país asiàtic, l’egarenc confessa que ha hagut de reconstruir-se en totes les seves versions. “T’has de reinventar en arribar a Xina, és tot diferent a com ho coneixem i el creixement que fas és brutal”, explica.

L’egarenc Sergi Mulet entrena el Wuhan Three Towns [Foto: cedida]

Mirant Catalunya de reüll

Mulet va passar els primers mesos de la pandèmia lluny de Wuhan, i és que havia començat un viatge internacional que el va fer passar, també, per Catalunya durant unes setmanes. De tornada al que ara és casa seva, explica que ha trobat “un nou Sergi”. “És una experiència que recomano a tothom que pugui, sortir de la zona de confort i créixer coneixent altres formes de treballar”, diu des dels Wuhan Three Towns.

Tot i viure a Xina, segueix de reüll la progressió de la pandèmia a Catalunya. Sobre les xifres, pensa que fan falta decisions més valentes i contundents per intentar abaixar-les. “Crec que s’estan posant pegats, que ningú vol prendre decisions impopulars”, afirma. A més, apunta que l’estratègia de les autoritats xineses d’anticipar-se a l’acció funcionaria molt millor a Catalunya, on diu que “s’hi va a contracorrents”.

Pel que fa a les multes per saltar-se els confinaments, allà són molt més dures, i pensa que el cost d’una prova PCR (al voltant d’uns 150 euros) és excessiu, davant els 12 euros que costa a Xina.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram