El viatge, però, el va començar primer i en solitari Magem després de patir 5 hèrnies discals. “En aquell moment de repòs vaig tenir la necessitat de volar, de descobrir el món. Volia fer un viatge alternatiu, sense bitllet de tornada ni gaire recursos econòmics, deixant-me portar per l’aventura”, explica a Exterior.cat.
Aleshores treballava servint copes en un bar de Barcelona i aquells estalvis van servir de punt d’embranzida per iniciar el viatge. “Havia conegut una noia de Tailàndia, i vaig decidir anar-la a veure”, diu. Així, la primera visita va ser al sud-est asiàtic on ja va viure la primera sorpresa. “La família d’aquesta noia em va preparar com una mena de trobada de presentació i el seu pare em va oferir tots els preparatius per casar-nos…”, recorda. El sesrovirenc va tocar el dos ràpidament.
“Volia fer un viatge alternatiu, sense bitllet de tornada ni gaire recursos econòmics, deixant-me portar per l’aventura”, explica Marc Magem
Així va fer via cap a Austràlia on va viure una altra experiència inoblidable. Aquest cop entre koalas. “Vaig interactuar amb un d’ells, em va estar olorant, apropant-se a mi durant uns deu minuts enfilat en un eucaliptus. Va ser una sensació brutal”, subratlla. Magem va recórrer Sud-amèrica fins als Estats Units, en solitari. “Aquest viatge m’ha ensenyat a confiar en la gent i a desenvolupar més que mai la intuïció i a sobreviure”, confessa.
Per a sobreviure, Magem assenyala que “l’allotjament i els àpats han estat a canvi d’alguna cosa. Durant aquest temps he treballat com a cambrer, professor d’espanyol i, fins i tot, de mariner en un vaixell al Carib. Així és com he pogut menjar i dormir sense haver de pagar res a canvi”.
S’hi suma la Cristina
Gairebé dos anys després que Marc Magem hagués iniciat la seva aventura en solitari, s’hi va afegir Cristina Pérez. “Em va convidar a passar dues setmanes a Florida (EUA) i va atrapar la seva manera de viatjar”, diu. L’estada a Florida va ser l’últim esglaó abans d’una aturada de dos mesos a casa del sesrovirenc, qui va reprendre el viatge al Brasil. “Sobreviure a l’Amazones amb els indígenes és de les millors experiències que he tingut mai a la vida”, admet.
Pérez, que treballava d’administrativa en una empresa, va decidir deixar la feina i ser companya de viatge del sesrovirenc. Tots dos van retrobar-se al Brasil. “No tenia clar si m’hi adaptaria, sobretot perquè ell ja duia un rodatge de més de dos anys. Però ens hem entès molt bé…”, explica Pérez. Fins al punt que de l’amistat va néixer l’amor.
Els dos anys de convivència van transcórrer entre els Estats Units i el Carib en autoestop i barcostop. “Tinc dos moments que mai oblidaré: A Astoria (EUA) quan vaig veure el lloc on es va rodar el film The Goonies i quan ens vam creuar amb un parell d’ossos a Yosemite”, diu Pérez.
“No tenia clar si m’adaptaria, sobretot perquè ell ja duia un rodatge de més de dos anys de viatge. Però ens hem entès molt bé…”, diu Cristina Pérez
La darrera etapa va ser al Carib, on després de dos mesos va arribar la pandèmia. Un temps en el qual la parella sesrovirenca van creuar el Carib compartint el vaixell amb una expedició com a mariners i pescadors. “En tot el viatge mai vam dormir en hotel o hostal. Sempre ho hem fet a casa d’algú, guanyant-nos la confiança de la gent”, subratlla.
Veient que la pandèmia no s’acabava van decidir fer una pausa i tornar a casa. Durant aquests mesos van recopilar totes les experiències viscudes per escriure’n un llibre. “Ànimes viatgeres és la nostra història compartida, amb text i fotografies en blanc i negre”, diu Pérez.
9 mesos després de no moure’s de Catalunya, la parella ja té ganes d’agafar la bossa de viatge. “M’agradaria reprendre’l per Europa i en bicicleta, però estem pendents que acabi la pandèmia de forma definitiva”, avança Magem. I mentre la Covid-19 resisteix entre onada i onada, Marc i Cristina segueixen projectant el seu camí de viatge. Una volta al món que “ens ha canviat la vida per sempre”.