El Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat) ha obert avui la convocatòria de beques per fer estudis de postgrau en relacions internacionals a universitats de fora de l’Estat espanyol. Per a l’any acadèmic 2019-20, Diplocat ofereix dues beques per estudiar al Col·legi d’Europa de Natolin i deu beques per a estudis de postgrau que estiguin relacionats amb la diplomàcia pública, la política, el dret, l’economia i el comerç, les relacions diplomàtiques, la cooperació al desenvolupament i els drets humans, i la integració europea, sempre des d’una perspectiva internacional.

Les beques van adreçades a estudiants que han acabat recentment (els darrers cinc anys) els estudis universitaris o estan fent el darrer curs de grau i l’import de cadascuna és de 25.000 euros bruts. La convocatòria és oberta des d’avui i fins al 29 de maig.

Des de l’any 1982, Diplocat ha atorgat 275 beques, oferint l’oportunitat a joves catalans de completar la seva formació internacional. L’any passat va ser l’únic en què no es van poder convocar, a causa de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola i l’intent de liquidació de Diplocat per part del govern espanyol.