SmithSonian Center for Folklife and Cultural Heritage ha posat en marxa un programa de pràctiques i beques per a estudiants i professionals del patrimoni cultural de Catalunya. El programa, que compta amb el suport de l’empresa Grífols, té previst oferir tres estades formatives on podran ampliar les carreres en museus, patrimoni cultural, arts i gestió d’arts durant un període de dotze setmanes el 2020.

Els interns i becaris catalans s’allotjaran en un centre de Washington DC, als Estats Units per iniciar els estudis de museologia, patrimoni cultural, arts, antropologia, folklore, etnomusicologia i ciències de l’arxiu. El programa també crearà un canal per a l’educació superior de les universitats americanes. En aquest sentit, els interns rebran suport en sol·licitar programes de postgrau americans, que alguns ofereixen finançament per completar un màster de dos anys.

El programa abonarà 7.800 dòlars als residents i 9.000 dòlars als becaris durant l’estada de dotze setmanes de treball al SmithSonian Center for Folklife and Cultural Heritage. A més, també inclourà les despeses dels bitllets d’avió de Barcelona a Washington DC.

Per optar a aquestes tres places cal que els aspirants s’inscriguin a la borsa de patrimoni cultural catalanoamericà del SmithSonian Center for Folklife and Cultural Heritage. Per sol·licitar-lo, els aspirants han de crear un compte al sistema d’entrevistes acadèmiques en línia. És imprescindible seleccionar l’opció de pràctiques d’intercanvi de patrimoni cultural americà-català.

Per a més informació, els aspirants poden posar-se en contacte amb el director de doctorat Smithsonian Center for Folklife and Cultural, Michael Atwood Mason trucant al telèfon (+34) 202.633.1141 o bé enviant un correu electrònic a [email protected]