
Foto de família del primer acte de l’any commemoratiu Conxita Badia, celebrat a l’Acadèmia Marshall de Barcelona [Foto: Eli Don / ACN]
Conxita Badia va ser una destacada intèrpret de Lied, música clàssica, antiga i d’oratori, així com pianista i deixeble d’Enric Granados, Pau Casals i Manuel de Falla. Admirada per músics europeus com Schönberg i Strauss, i americans com Ginastera, va actuar en escenaris d’arreu del món, consolidant-se com una ambaixadora de la cançó catalana.
S’organitzaran actes a França, Àustria, el Regne Unit, l’Argentina, Mèxic, Suïssa i el Quebec
L’Any Badia inclourà activitats de divulgació, recerca i concerts, a més de digitalitzar el seu fons documental a la Biblioteca de Catalunya. També es reeditarà la seva biografia, es llançarà un CD amb temes inèdits i es crearà un web amb mapes interactius que destacaran la seva trajectòria artística.
A més, s’organitzarà un simposi acadèmic sobre la seva influència musical i es distribuirà una maleta pedagògica amb recursos per difondre la seva obra entre el públic jove. Aquesta commemoració vol reivindicar la figura de Badia com a referent musical i pedagògic del segle XX.
Homenatge a Catalunya i a l’estranger
L’Any Conxita Badia donarà a conèixer el personatge, la seva trajectòria i obra arreu del país. Els homenatges i activitats resseguiran també les passes del seu llegat internacional, i molt especialment les del seu exili.
Així doncs, s’organitzaran actes a França, Àustria, el Regne Unit, l’Argentina, Mèxic, Suïssa i el Quebec en col·laboració amb l’Institut Ramon Llull i el Departament d’Unió Europea i Acció Exterior, amb el suport de les Delegacions del Govern. També se l’homenatjarà en algunes ciutats espanyoles, com Santiago de Compostela i Madrid.