El pa amb tomàquet és el plat icònic de la gastronomia catalana [Foto: Govern]

Aquesta setmana s’ha iniciat una nova campanya de promoció de la gastronomia al món. Es tracta de ‘Catalan Food’, una acció de promoció d’empreses catalans d’aliments i begudes per donar a conèixer l’oferta gastronòmica catalana. Són tres accions al Marroc (Magreb), als Estats Units i Oman (Orient Mitjà).

La proposta combina els productes i la posada en escena a càrrec de xefs catalans de renom, seguit d’una degustació de productes catalans dirigida a distribuïdors, restaurants i botigues especialitzades de l’estranger.

A Tunis (Magreb), Rafel Múria, xef del restaurant Quatre Molins, de Cornudella de Montsant (Priorat) – distingit amb una Estrella Michelin, a l’Académie des Chefs de Tunis- presenta el potencial del pa amb tomàquet, com a plat icònic per a la valorització dels productes catalans. Ho fa acompanyat del xef tunisià Ayoub Chaftar.

Una campanya de promoció de la gastronomia catalana presenta productes i begudes a professionals del sector del Magreb, als Estats Units i l’Orient Mitjà

A més del pa amb tomàquet, hi ha altres productes marca de la casa: l’oli d’oliva, embotits (amb la seva opció halal), formatges, conserves de peix, conserves de carn, xocolates, fruita, aigües, sucs, cafès, infusions i altres que es consideri adequat per a cada mercat.

L’1 de desembre, el cuiner Rafel Múria repetirà al Marroc, amb la participació d’una cinquantena de professionals seleccionats pel Consell Regional de Tànger, Tetuan i Alhucemas.

Especialitats nadalenques a Nova York
La pastissera catalana Úrsula XVII conduirà, aquest dijous 1 de desembre, el taller de Menges de Nadal a l’Institute of Culinary Education de Nova York. Presentarà al públic professional participant torrons, xocolates i caves. Formada als obradors d’Albert Adrià, Oriol Balaguer i Jordi Ferrer, Úrsula XVII viu i treballa a Nova York on ha posat en marxa la seva pròpia línia de pastisseria Disset Chocolate NY.

El 14 de desembre, la campanya ‘Catalan Food’ serà a Masqat, capital d’Oman. La proposta gastronòmica tindrà lloc al mercat d’Oman i anirà a càrrec del cuiner català Xavier Franco. L’actuació compta amb la col·laboració de l’empresa de restauració a Masqat Diamond Rose Desert.

La campanya, que duu a terme el Govern mitjançant Prodeca i s’allargarà durant tres setmanes en col·laboració amb les delegacions del Govern.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram