‘Las Cartas’, un curmetratge del director i actor Albert Nualart (Terrassa, 1976), ha estat seleccionat pel Košice International Monthly Film Festival, d’Eslovàquia en la categoria de selecció oficial. És la primera presència internacional del curtmetratge català.

El curmetratge és una història de comèdia negra i el fil conductor transcorre en una partida de pòquer. “Són quatre amics de tota la vida que es reuneixen cada dijous per fer una partida de pòquer per mantenir el contacte. Tres d’ells han tingut un èxit econòmic molt important en la seva vida i un d’ells, no. A partir d’aquí, es generen situacions que no s’esperen. Una història amb una càrrega social al darrere que no deixa ningú indiferent”, explica a Exterior.cat, Albert Nualart.

El Košice International Monthly Film Festival és un certamen amb projeccions en viu un cop al mes. D’entre els films seleccionats, el festival projecta en directe les produccions  en més de cinc ciutats d’Eslovàquia. “Estem molt contents d’aquesta primera selecció internacional de ‘Las Cartas’. Tan debò en vinguin moltes més”, subratlla Nualart.

Els quatre amics protagonistes de ‘Las Cartas’ els interpreten els actors Jordi Reverté, Raúl Alhena, Pol Figuerola i el mateix Nualart. “És un projecte que ha tingut un cost de 150 euros, potser el més barat de la història. I és un primer pas per a donar-nos a conèixer en el panorama internacional independent”, admet el director. En la realització del curtmetratge hi han participat Dídac Roure, Roc de Luca, Marc Prat, Raúl Bayó, Rosa López i Naor Shaharabani Nir.

NUALART, AMB TOTS ELS PAPERS DE L’AUCA

El recorregut d’Albert Nualart en la interpretació és allargat. Ha participat en una munió de curmetratges, films i anuncis publicitaris d’àmbit nacional i internacional. La participació de Nualart a ‘Las Cartas’ és transversal i interpreta tots els papers de l’auca: escriu, dirigeix i interpreta el curtmetratge. “És la primera vegada que ho faig i m’hi sento molt còmode. El paper més recorrent ha estat el d’actor, però sempre he escrit i m’agrada dirigir, que ja hi estic acostumat en altres àmbits de la vida”.

L’actor de Viladecavalls (Vallès Occidental) té una munió de tasques en la seva vida. A més de model i d’actor, també és entrenador de futbol. Concretament, del primer equip del Club Futbol Martorell, de Primera Catalana. “Visc en dos mons diferents: la interpretació i el futbol. Soc el mateix a tot arreu. I possiblemen a l’hora de transmetre allò que tinc al cap em dona més recursos a l’hora de gestionar un grup d’actors o de futbolistes”.