Font: Boqueria Chicago

El segell català Boqueria ha obert restaurant a Chicago i és el setè establiment que posa en marxa als Estats Units. És el primer situat lluny de l’oceà Atlàntic ja que la companyia compta amb quatre establiments a Nova York i dos més a Washington DC.

A Chicago, Boqueria s’ha situat al districte de Fulton Market de West Loop, en una zona farcida de restaurants de diverses varietats d’arreu del món. És a tocar de la porta de neó Fulton Market Gateway, a l’oest del carrer Halsted. Fulton Market -una antiga zona de la indústria d’embalatges- s’ha reconvertit en un lloc de referència per a qui li agradi la gastronomia de primera fila.

Una dels trets d’interès dels restaurants Boqueria és el disseny de l’interior a mans de Studio Razani. Tots els establiments, també a Chicago, es basen en l’estil de menjador informal dels quioscos del Mercat de la Boqueria de Barcelona, ​​un mercat situat a la Rambla que data del segle XIII.

Studio Razavi també va utilitzar l’arquitectura del popular saló d’aliments per informar del seu disseny del sostre de fusta. “Un concepte de restaurant derivat de l’emblemàtic mercat barceloní situat en una única gran estructura de sostre, ens va inspirar a crear un ambient que abasta tot, que no és diferent al mercat”, va dir l’estudi en una descripció del projecte. Els interiors es transformen de nit qun les llums personalitzades creen un entorn diferent.

Boqueria Chicago també ha incorporat en la seva carta un paquet de brunch que inclou mimoses i sangries il·limitades per 42 dòlars. Però l’especialitat seran els vins catalans i espanyols, a més, dels vermuts i gintònics. Pel que fa als plats més llaminers destaquen

La presència de Boqueria a Chicago ampliarà l’oferta gastronòmica de l’Estat espanyol al Midwest nord-americà. Fins ara les especialitats de la cuina espanyola es poden degustar a Chicago a Emilio’s Tapas, Cafe Ba-Ba-Reeba i Café Ibérico.

MARC VIDAL, UN XEF DE PRESTIGI

El xef de Boqueria és el cuiner Marc Vidal (Barcelona, 1977), que s’incorpora com a cap de cartell del fundador Yann de Rochefort. Vidal acumula una gran experiència entre els millors fogons a Catalunya i a França. Després de graduar-se a X va fer les pràctiques a la Fonda Gaig, a Barcelona; al Bulli i com a pastisser al Windsor de Barcelona.. Ha treballat a la Maison de la Catalogne, de París, a l’Arpège i al restaurant d’Alain Ducasse.

El salt de Vidal a Estats Units va ser el 2006 quan obre el restaurant Por Fin, a Coral Gables (Florida). Tres anys més tard va convertir-se en xef executiu de Solea, al W Hotel de South Beach, a Miami (Florida). El projecte de Boqueria als Estats Units va iniciar-se a Nova York l’any 2006.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram