Girona ha acollit la presentació de la primera edició del Catalonia OpenDoors, que tindrà lloc del 23 al 26 d’abril a les comarques gironines. És un projecte de Foreign Friends for Catalonia, l’associació formada per ciutadans independents d’arreu del món compromesos activament en la defensa del dret a l’autodeterminació.

Empresaris, escriptors, periodistes, acadèmics i estudiants de 18 països —Alemanya, Anglaterra, Armènia, Bèlgica, Bulgària, Escòcia, Eslovènia, Estats Units, Finlàndia, França, Itàlia, Letònia, Noruega, Països Baixos, Rússia, Sud-àfrica, Suïssa i Txèquia— s’allotjaran a casa d’unes 250 famílies catalanes que s’han ofert per participar en aquesta iniciativa.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha assegurat que “les famílies que acolliran aquests ciutadans estrangers tindran l’oportunitat d’explicar-los el procés cap a l’exercici de la llibertat que està lluitant Catalunya”. Així, Madrenas ha reblat que “és una mena de diplomàcia de proximitat. Els ciutadans que vulguin conèixer-nos millor ho faran d’una manera diferent, de forma més directa”.

Des de Diplocat, Martí Estruch ha dit que “és una una forma de presentar-nos a fora i explicar quins són els valors i els actius de Catalunya”. La tria de Girona no ha estat una casualitat. “És molt important que aquests ciutadans tornin a Catalunya. Hi ha molts atractius més enllà del Camp Nou o la Sagrada Família”, ha subratllat la coordinadora i fundadora de Foreign Friends for Catalonia, Pat Vila.

Es tracta d’una iniciativa que pretén apropar la realitat catalana a gent d’arreu. Foreing Friends for Catalonia ha confirmat que el nombre de convidats i les seves procedències augmentarà en les pròximes setmanes.

‘Catalonia OpenDoors’ és una iniciativa que neix en col·laboració amb Foreign Friends of Catalonia i que té altres partners institucionals com ara l’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona i el Diplocat, entre d’altres. Les persones interessades a participar-hi poden inscriure’s al web de l’associació.