Foreign for Catalonia, l’associació formada per ciutadans independents d’arreu del món compromesos activament en la defensa del dret a l’autodeterminació, ha posat en marxa el projecte Open Doors Catalonia, que tindrà com a escenari Girona, l’abril de 2020 coincidint amb la festivitat de Sant Jordi.

Del 22 al 26 d’abril, empresaris, escriptors, periodistes, acadèmics i estudiants d’arreu del món i sensibles amb el dret a l’autodeterminació de Catalunya participaran en unes jornades que tindran lloc a l’entorn de Girona i les comarques centrals.

“La prioritat és que aquestes persones trepitgin el territori, coneguin qui som i què està passant a Catalunya i es creïn uns lligams amb el país perquè acabin sent autèntics ambaixadors del nostre país”, explica a Exterior.cat, la coordinadora i fundadora de Foreign for Catalonia, Pat Vila.

Durant quatre dies, els visitants participaran en conferències a la universitat, en visites a museus amb portes obertes, en la descoberta del patrimoni històric, rutes naturals i visites amb el món associatiu, acadèmic, artístic i empresarial de Catalunya. “Els participants no són catalans a l’exterior, sinó persones que han mostrat una sensibilitat per al nostre país”, subratlla.

Per a dur a terme aquest projecte, Foreign for Catalonia compta amb una “xarxa de famílies d’acollida que permet disposar d’un seguit d’allotjaments familiars per a tots aquelles persones de l’exterior que vulguin conèixer la realitat de Catalunya, diu Vila. L’associació vol fer extensiva la presència d’estudiants de català arreu del món. Vila assegura que “a través de l’Institut Ramon Llull voldríem contactar amb una munió d’estudiants que tindran l’oportunitat de descobrir Catalunya d’una manera com mai haguéssin imaginat”.

Així, Foreign for Catalonia obre la possibilitat a aquelles famílies disposades a acollir a persones vingudes de l’estranger l’abril vinent es posin en contacte a través del correu electrònic [email protected] “Es creen uns lligams humans que tenen un gran impacte de convivència entre les famílies i els visitants i creiem que és la manera més directa de conèixer la gent d’un país i de fer-nos créixer”, explica la coordinadora.

L’elecció de Girona no és casual sinó feta amb tota la intenció. Vila subratlla que “volem trencar el binomi Catalunya-Barcelona. Entenem que el país va més enllà de la capital i Girona i el seu entorn té un potencial enorme, molt sovint, desconegut per a la majoria de visitants a Catalunya”. Un dels convidats que han confirmat la seva assistència és l’alcalde de Nàpols, Luigi De Magistris.

Mentrestant, Foreing for Catalonia segueix deixant petjada a la Catalunya exterior a través de xerrades a les universitats i trobades amb diferents associacions per donar a conèixer el dret a l’autodeterminació de Catalunya.