Font: Delegació Catalunya als Balcans

La bandera catalana ja oneja a la delegació del Govern als Balcans situada en un edifici històric al cor de Zagreb (Croàcia). La delegació ha fet efectiu el seu trasllat en el mateix immoble que va estar-hi durant set setmanes (des de la Diada de 2017 fins a l’aplicació de l’article 155 per part del govern espanyol).

L’espai actual és més petit, d’uns 125 metres quadrats aproximadament, i consta de dos despatxos, una sala de reunions i una sala d’actes. Està ubicada a prop de les ambaixades de França, Japó o Turquia i de l’emblemàtic Teatre Nacional de Zagreb. Actualment a la delegació dels Balcans hi treballen tres persones.

En els darrers 9 mesos, la delegació del Govern als Balcans s’allotjava a HUB385, un centre d’emprenedors de la capital de Croàcia. HUB385 és un equipament per a creadors, innovadors i empresaris amb l’objectiu de promoure la innovació, la col·laboració i l’intercanvi de coneixements. Un centre de coworking i una plataforma per aquells joves que estiguin a punt per créixer cap al futur.

El Govern va reobrir, el desembre passat, la delegació als Balcans i el periodista Eric Hauck n’és al delegat.