La Federació Internacional d’Entitats Catalanes (FIEC) posarà sobre la taula el paper que ha de tenir la comunitat catalana a l’exterior en el context polític i la situació d’excepcionalitat que viu Catalunya. Així, proposa “una reflexió conjunta” sobre el paper “que ens toca jugar als catalans a l’exterior”.

El debat serà el proper 28 de desembre (17 hores) a l’Hotel Catalonia de Barcelona durant l’assemblea oberta de membres i representants de comunitats catalanes de l’exterior adherides o no a la FIEC. En aquesta ocasió, la FIEC ha convidat a representants dels casals catalans, entitats que treballen la projecció exterior, colles castelleres, forces polítiques organitzades a l’exterior i l’Assemblea Nacional Catalana.

Aquest serà la principal novetat de l’assemblea, qui s’aplega des de 2012 durant el període nadalenc aprofitant que la majoria de catalans a l’exterior aprofiten les vacances nadalenques per visitar Catalunya. Altres punts rellevants en l’ordre del dia seran el desenvolupament legislatiu de la Llei de la comunitat catalana de l’exterior -que continua pendent-.

En aquest sentit, la FIEC considera que “cal establir consensos i línies d’acció en la futura aplicació d’aquesta llei i en revertir plenament els efectes del 155” i es pregunta “quines haurien de ser les prioritats del Parlament (l’actual i el futur) en les matèries pròpies de les comunitats catalanes a l’exterior”.

Alhora reivindica que “trobar millors maneres de coordinar i treballar conjuntament entre tot el que es mou a la Catalunya Exterior és un repte pràctic en l’interès de tots”. Durant l’assemblea es procedirà a la renovació de la junta directiva de la federació.

La FIEC oferirà l’assemblea oberta en directe per streaming amb la possibilitat de participació directa des de l’estranger. Aquells qui vulguin assistir de forma presencial o de manera virtual hauran d’inscriure’s prèviament a través del correu electrònic [email protected]