“La gent de Vullvotar n’estem farts. Això no és una democràcia. Amb nosaltres que no hi comptin. Pleguem”. Amb aquestes paraules la plataforma Vullvotar ha decidit posar punt i final a la seva funció d’aglutinar totes les ingerències amb el vot exterior dels més de 350.000 catalans que actualment resideixen a l’estranger. “No té sentit quan voten un 4% dels catalans i un 90% dels militars”, assenyala.

Les darreres eleccions catalanes, del 14 de febrer passat, han fet vessar el got. “Cada cop votem menys catalans des de l’exterior”, diu la plataforma. Amb els números a la mà, les eleccions del 14F han patit la participació més baixa de la història per part dels catalans residents a l’exterior a les urnes, un 4,2%.

“Un cop més aquest 14F ens han tornat a retallar drets, anul·lar vots, i negar informació. Estem farts de denunciar que si no podem votar, no és una democràcia. I sobretot perquè sabem que encara que ho denunciem al síndic, a la premsa, a les associacions de drets civils, allà on sigui, no servirà per res. Hem arribat a la conclusió que la nostra feina és inútil”, rebla.

Apunten als consolats espanyols i la JEC

En el comunicat, Vullvotar assegura que “n’estem tips de l’opacitat dels consolats, dels abusos de les juntes electorals i d’aquest sistema de vot pregat que converteix els drets elementals en favors. I estem farts de denunciar-ho any rere any”.

Com a conseqüència, “no té cap sentit dedicar-li hores i més hores a un projecte que acaba sempre xocant amb la realitat del vot exterior. No té cap sentit recopilar meticulosament les dades del vot exterior per comparar-les, si després la Junta Electoral canvia de criteri quan ha de fer el recompte”, diuen.

La plataforma va més enllà. “No té sentit quan demanem millores cada elecció i són sistemàticament ignorades per les juntes electorals, mentre que pels piolins que atonyinen iaies l’1-O es modifica el procediment en 48 hores. No té sentit quan eliminen 460 vots de Barcelona sense cap justificació ni possibilitat d’apel·lació perquè els vots són destruïts”.

Finalment, Vullvotar afegeix que “no té sentit perquè ningú no haurà de justificar-se, o haurà de respondre per aquesta mala praxi endèmica, i sobretot perquè les pròximes eleccions haurem de veure, un cop més, com les nostres protestes no les escolta ningú”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram