Font: Joanna Ingarden

Lausana ha acollit aquest mes d’octubre la mostra Identitats a la galeria d’art La Menuiserie, a Lutry amb obres de vuit artistes catalans residents a Suïssa. L’exposició ha estat amb motiu del 50è aniversari del Centre Català de Lausana-Ginebra.

Els artistes participants han estat Marc Batalla, Isabel Cobbi-Callen, Montserrat Daniel, Chus Díaz Bacchetta, Pau Maynés, Muma, Caroline Soldevila i Carles Valverde. Els artistes han posat en relleu l’intercanvi entre la Catalunya original i la Suïssa romanda entre diferents tècniques: fotografia, pintura, collage, gravat, escultura i joieria.

La mostra va cloure dissabte passat amb l’actuació del músic i inventor d’instruments, Pep Pascual. Amb la sala plena de gom a gom, Pascual va construir un espectacle sonor ple de sensibilitat i fantasia que va fer viatjar als assistents de la bora del mar i les terres de conreu mediterrànies als paisatges d’alta muntanya amb els seus rius i valls alpines.

El músic va atrevir-se a entonar les primeres notes del cant tradicional de la Suïssa romanda, Ranz des vaches o Lyoba. A més va interpretar al saxo i la serra El Cant dels ocells a duo amb Muma al clarinet (artista participant en l’exposició Identitats) i va ser un dels moments més emotius de la cloenda.