Font: Els Pets

Els Pets estant a punt de fer les maletes. Després d’uns anys sense actuar a l’estranger, els dies 6 i 7 de desembre tenen previst dos bolos a Londres i Dublín. Un ingredient més per aquesta gira ‘Som’ que ha revitalitzat la banda de Constantí. Un any després de l’estrena de la gira al Gran Teatre del Liceu de Barcelona, Lluís Gavaldà atén Exterior.cat.

Com ha sorgit la possibilitat d’incorporar a la gira dos bolos lluny de Catalunya?

Fa uns anys vam fer un primer tast a Londres i l’experiència va ser extraordinària. Per a nosaltres, fer-ho en sales on et són familiars no deixa de ser una gran oportunitat. Amb el record present d’aquell concert emotiu, tornar a Londres era una assignatura que teníem pendent. No hem d’oblidar que és el bressol de la música que ens ha fet créixer. Els grans grups de música que t’enamoren s’han fet a Londres.

Tant a Londres com a Dublín hi ha una munió de catalans. La ‘claca’ la tenen assegurada?

És possible que això passi, tot i que també esperem rebre aquells qui vulguin descobrir la nostra música i que la desconeguin. Però en aquests concerts es produeix una situació curiosa: els catalans que resideixen a l’estranger se senten com a casa durant l’estona que dura el bolo a través de la música del seu país i, molts d’ells, la de la seva joventut.

A més, les dues sales són de dimensions reduïdes.

Sí, i això fa que es creï un ambient més proper i més íntim perquè el contacte amb el públic s’estreny. Nosaltres ens sentim molt còmodes amb aquest format.

El repertori serà el mateix que ofereixen durant la gira ‘Som’?

El repertori ha anat evolucionant sobre la marxa cosa que fa que mai sigui igual. I ho fem per dos motius: primer, perquè aquell seguidor fidel que ve a més d’un concert no escolti sempre el mateix i, segon, perquè nosaltres no caiguem en la monotonia. Fer-ho diferent cada cop ens permet estar més en tensió en cada concert.

En l’etapa anterior d’Els Pets havien actuat alguna vegada a l’estranger?

Únicament ho vam fer un parell de vegades a Mèxic convidats per l’Orfeó Català.

Gairebé un any d’aquesta gira Som. La tornada dels Pets està sent com la imaginaven?

És la gira més rellevant de la història d’Els Pets. Per primer cop hem apostat per programar concerts de pagament defugint d’aquells bolos de Festa Major arreu del país. Ens convenia desempallegar-nos d’aquell circuit amb més afluència de públic. Cobrar una entrada dona més valor al producte i fa que l’espectador ho valori molt més.

Aquesta circumstància ha fet que hi hagi un públic diferent al que omplia places i pavellons per veure Els Pets fa uns anys?

El públic és molt canviant. Ens trobem amb dues generacions que conviuen sota la nostra música. Pares i fills que els agrada la mateixa música tot i la diferència d’edat i que els ve de gust compartir-ho plegats en un concert. A més, hem detectat que hi ha molta gent jove que ha descobert Els Pets ara. I aquesta diversitat entre el públic fa que sigui molt bonic.

Som a tocar del 2020. Com es presenta pels Pets el nou any?

El 2020 té un nom molt xulo. He fet una proposta que he de compartir amb el grup que consistirà en 20 concerts en 20 singles. Serà un espectacle més lúdic i ballable reivindicant la nostra música.