Aprendre català a través de la cançó. Aquesta és l’estratègia del Casal Català de Prada de Conflent que, tots els dimecres de 18.30 a 20.00 hores concentra al carrer Aragó de Prada aquells qui accepten el repte d’aprendre una nova llengua a través de la cançó. Els organitzadors del Casal Català de Conflent asseguren que els nouparlants memoritzen millor el vocabulari, les entonacions i l’accent del país.

El principal artífex és Ramon Gual Jove, qui promou el taller de cançons populars on s’hi apleguen joves estudiants de guitarra. Gual ha traduït una munió de cançons de grans autors contemporanis com Brassens o Ferrat al català. Abans d’iniciar la trobada, el compositor de la Catalunya Nord dona les partitures als estudiants de guitarra per començar a aprendre els acords.

“Aquest taller és un complement als cursos de llengua catalana i obert a tothom”, explica Jordi Taurinya, president del Casal Català de Conflent. El mètode de l’aprenentatge cantat té un precedent inequívoc a l’Alguer (Itàlia). “Els ciutadans de l’illa mediterrània van conservar la llengua catalana gràcies a cantar i aprendre les cançons tradicionals”.

El Casal del Conflent és una associació centenària (fundada l’any 1901) amb l’objectiu de promoure la llengua i la cultura catalanes i de motor de les associacions del Conflent que actuin a favor de la llengua i la cultura catalanes.