Font: ACN

El conseller d’Acció Exterior, Alfred Bosch, ha apostat per “recuperar” el “lideratge català” a la Mediterrània amb una estratègia a la regió. A l’acte de presentació d’aquest pla aquest dilluns al Palau de Pedralbes, Bosch ha reivindicat que cal pensar la Mediterrània “amb visió de futur”.

Bosch ha recordat que l’estratègia va ser impulsada per l’exconseller Raül Romeva qui va defensar la “vocació mediterrània” de Catalunya. La secretària d’Acció Exterior i de la Unió Europea, Mireia Borrell Porta, ha defensat que l’estratègia mediterrània “projecta Catalunya al món” i ha destacat que és “una prioritat del Govern de Catalunya”. “La història i la geografia ens han posat en un lloc de privilegi, exercim-lo”, ha dit el conseller Bosch.

Per la seva banda, el director general d’Afers Europeus i Mediterranis, Alfonso González Bondia ha assegurat que l’estratègia és “una oportunitat col·lectiva”. “És un instrument a llarg termini que aposta per una Mediterrània innovadora, intercultural i inclusiva”, ha descrit.