Fotografia: Celler de Capçanes

La cambrilenca Anna Rovira, del Celler de Capçanes, ha estat distingida com a millor enòloga de l’any 2019 per la revista alemanya Selection, especialitzada en el món vitivinícola. Rovira repeteix la distinció que va rebre l’any passat que la situa entre les millors enòlogues d’Europa. Des de fa 7 anys treballa en un dels cellers de referència de la DO Montsant com a directora tècnica.

Rovira va rebre el premi Jaume Ciurana, un guardó de la Facultat d’Enologia de la Universitat Rovira i Virgili després de ser la millor estudiant dels graduats d’Enologia del curs 2011-2012, amb el millor expedient acadèmic i és qui va fer la millor proposta de projecte professional. El Celler de Capçanes va contractar-la quan encara no havia finalitzat la carrera d’enologia.

Un dels atractius del Celler de Capçanes és el vi kosher, que s’elabora seguint la Llei Jueva, sota la supervisió del Rabinat “Ou” dels Estats Units i de la Federació de Kashrut de Londres, i amb la col·laboració dels Rabins Locals de Jabad Lubavitch de Barcelona. Molts especialistes del sector i turistes visiten Capçanes durant l’any per conèixer de primera mà aquest vi i el seu procés d’elaboració.

La darrera aportació del Celler de Capçanes a l’exterior va fer a finals de gener. Mas Donís Old Vines 2015 va aconseguir una medalla d’or al Sakura Award de Japó, un certamen amb segell femení format per dones professionals líders en la indústria vitivinícola. El certamen avalua el vi de tot el món des de la perspectiva de la dona com a nou precedent per a les competicions vinícoles.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram