Font: Bea Sarrias

La pintora catalana Bea Sarrias farà un mural de grans dimensions a la nova seu de l’Otan a Brussel·les de l’11 al 15 de març, segons ha avançat Europa Press. Sarrias plasmarà en una tela de dos per sis metres, l’obra Inside, en la zona de l’Àgora de l’edifici, en un passadís central format per una estructura de metall i vidre que vol transmetre modernitat i transparència.

Amb l’obra de la barcelonina, l’Otan dona el vist-i-plau per primera vegada a un acció artística d’aquest tipus. El mural comptarà amb altres activitats relacionades amb l’art i l’arquitectura. Sarrias assegura que “el cristall parla de la transparència, la fragilitat, la llum i la possibilitat d’observar a través d’ell; mentre que el ferro i el metall expressen força, resistència i unió”.

A més d’aquesta tela per a l’Otan, Sarrias també pintarà en una gran superfície propera a l’aeroport de Brussel·les que havia estat un camp de batalla en la Segona Guerra Mundial. “No pinto edificis, sinó que en retrato la història i la de les persones que els habiten”, assenyala l’artista.

Bea Sarrias (Barcelona, 1978), és llicenciada en Belles Arts i compta amb una DEA (Advanced Studies Diploma) per la Universitat de Barcelona. Ha participat en diverses exposicions col·lectives i individuals en les diferents galeries de l’Estat espanyol. L’arquitectura es converteix en l’eina per capturar la llum en el seu treball. Els espais arquitectònics que utilitza es presenten com a anònims.

Generalment treballa a partir d’imatges preses d’habitatges particulars i d’arquitectes coneguts com Richard Neutra, Sert, Bonet Castellana i Coderch. Modifica l’espai en les seves pintures canviant-lo o afegint objectes a la vista personal.