Font: Delegació Govern USA

El conseller d’Acció Exterior, Alfred Bosch, és des d’ahir a Nova York on participa a la High Level Political Forum 2019 a la seu de Nacions Unides en el marc de la jornada de debat per a la implementació de l’Agenda 2030. El titular d’exteriors del Govern hi ha assistit acompanyat de la delegada del Govern als Estats Units i el Canadà, Victòria Alsina.

Fa un any, en el High Level Political Forum, Bosch va reivindicar els presos polítics i el referèndum de l’1 d’octubre davant de les Nacions Unides. L’aleshores del president del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona va assegurar, davant representants de representants de ciutats i àrees metropolitanes de tot el món, que “no és gens intel·ligent tenir un govern que dona l’esquena a la gent”.

El darrer viatge transoceànic, Bosch va viatjar a Mèxic on va anunciar la posada en marxa d’una nova delegació a l’Amèrica Central. Amb motiu de la visita de Bosch, la delegada del Govern als Estats Units i el Canadà, Victòria Alsina ha convidat a la comunitat catalana de Nova York a una recepció de benvinguda prevista pel dimarts 16 de juliol a les 19 hores, a la sala Penthouse de l’Hotel Roger Smith, 501 Lexington Ave amb la 47 Street. La invitació s’ha de confirmar a través del correu electrònic de la delegació catalana a l’Amèrica del Nord.

TROBADA DE CASALS CATALANS D’ESTATS UNITS 

Segons avança Exterior.cat, la delegació del Govern organitzarà una trobada de casals i comunitats catalanes dels Estats Units i el Canadà prevista pels dies 5 i 6 d’octubre de 2019 a Washington DC. La delegació pretén promoure una jornada de convivència entre la comunitat catalana amb diversos actes. Actualment, a l’Amèrica del Nord i el Canadà es comptabilitzen prop d’una vintena de casals i entitats catalans segons el registre d’Acció Exterior de la Generalitat.

Als Estats Units se’n comptabilitzen el Catalan Institute of America, Friends of Catalonia, American Institute for Catalan Studies, Associació de Catalans de la Universitat de Califòrnia, Casal Català del Nord de Califòrnia, Casal dels Països Catalans de Califòrnia, Casals dels Catalans de Califòrnia, Casal dels Catalans de Utah, North American Catalan Society, Casal Català de Washington DC, Fundació Paulí-Ballet, Casal Català de Seattle, Casal Català de Minnesota i Casal dels Països Catalans a Cleveland. D’altra banda, al Canadà hi ha tres casals: Quebec, Toronto i Vancouver.