Font: Generalitat de Catalunya

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència del Govern català, Alfred Bosch, ha participat en la cloenda dels tallers Rethinking Catalonia organitzats per l’associació Foreign Friends of Catalonia, a qui ha agraït la seva tasca “per millorar la percepció de Catalunya al món”. En aquests tallers s’ha abordat la posició estratègica que ha de tenir Catalunya al món.

Dirigint-se als membres que formen part de Foreign Friends of Catalonia, i a “totes aquelles persones que participin en la causa des d’arreu del món”, Bosch els ha convidat a sentir-se “no només catalans, sinó també ambaixadors de Catalunya”. El conseller ha remarcat la voluntat de diàleg del Govern català, que “deixa sempre una porta oberta per a tothom qui vulgui parlar”.

A l’hora d’explicar Catalunya al món, “defensem valors universals, i amb això és fàcil connectar”, ha comentat Bosch en el seu discurs al final de la jornada, celebrada a la seu d’ACCIÓ, després de la intervenció del president de Foreign Friends of Catalonia, Thomas Schulze. “Hem d’aconseguir que la pressió internacional sigui tan forta que el poder espanyol no tingui més remei que parlar i acceptar que l’opció democràtica és l’única via”, ha conclòs.

Foreign Friends of Catalonia és una associació amb seu a Alemanya formada per ciutadans independents que treballa per la defensa del dret a l’autodeterminació. L’entitat desenvolupa tasques del que anomena “diplomàcia de proximitat” amb l’objectiu de formar una xarxa internacional de la ciutadania per crear vincles i complicitats.