Coincidint amb el desè aniversari de la seva fundació, l’associació Stuttcat-Catalans a Stuttgart continua molt activa durant el 2019. Aquest mes de març ha programat diferents actes lúdics amb la intenció de seguir ampliant la base de l’associació i fomentant la llengua i la cultura catalanes a la capital de l’estat federat de Baden-Wurtemberg (Alemanya).

Aquest diumenge 3 de març, Stuttgart viurà la tradicional festa de Carnestoltes que un any més aplegarà la comunitat catalana. Petits i grans degustaran xocolata desfeta en un berenar que tindrà lloc al local Botnang de la ciutat a partir de les 16.00 hores. A més de la xocolata desfeta, l’organització demana als assistents a compartir l’estona amb la disfressa. Aquells que vulguin assistir-hi s’han d’inscriure a través de doodle.

Una altra data assenyalada en el calendari festiu d’Stuttcat-Catalans a Stuttgart és el 23 de març amb la tradicional calçotada popular que enguany arriba a la sisena edició. L’Spielplatz (Unterer Schlossgarten, 70190) serà el lloc de trobada de la calçotada que començarà a les 11.30 hores tot i que els calçots no es repartiran als assistents fins a les 14.00 hores. L’organització ofereix servei de bar per a tots els assistents, qui podran acompanyar els calçots amb carn, si ho porta cadascú de casa.

Per assistir a la calçotada, és imprescindible inscriure’s prèviament a través del web de l’associació. Un cop feta la inscripció, els assistents rebran la confirmació per correu electrònic amb la informació de com fer el pagament. El preu és de 6 euros (socis) i 16 euros (no socis). Les places són limitades i la data límit d’inscripció i pagament serà el 10 de març. La inscripció inclou un lot compost per pitet, tovalló, guants i tovalloleta d’ús únic.

Durant aquest mes de març, Stuttcat-Catalans a Stuttgart farà una trobada de joves amb la intenció d’aplegar gent jove de la ciutat amb ganes de compartir una estona de gresca. La trobada tindrà lloc el divendres 22 de març a partir de les 20.00 hores a Amadeus (Charlottenplatz, 17). A més, la trobada mensual de l’associació tindrà lloc el 14 de març a Calwer-Eck Brauhaus a les 18.30 hores. Aquest cop, l’associació fa una crida per a captar voluntaris en l’organització de la calçotada.