Foto: El conseller Puigneró durant la presentació de l’Informe [Generalitat]

Segons el Global Cybersecurity Index (GCI) del 2020, elaborat per l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya en col·laboració amb PwC, el compromís de Catalunya i l’aposta per la ciberseguretat la situen en el lloc número 8 a nivell europeu i en la posició 22 a nivell mundial dels 194 països avaluats per la Unió Internacional de les Telecomunicacions (ITU).

Catalunya se situa per sobre de la mitjana europea (0,774). Malgrat no ser un Estat, està només a 5 centèsimes del top 3 ocupat per Estònia, Lituània i França. Catalunya ha obtingut la màxima puntuació pel que fa les mesures legals implementades en l’àmbit de la ciberseguretat.

El GCI avalua 25 indicadors que permeten identificar i comparar el nivell de compromís dels països en matèria de ciberseguretat en base a 5 mesures: legals, tècniques, organitzatives, capacitació i cooperació.

Segons les dades de l’índex DESI, Catalunya presentava l’any passat una penetració digital del 62,47%, fet que la situa en la cinquena posició del rànquing que agrupa als diferents països de la Unió Europea.

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, Jordi Puigneró ha explicat que “les ciberamenaces són avui un risc per l’economia, la ciutadania i la democràcia”. I afegit que “amb l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya encetem una nova etapa per gaudir d’una vida digital més plena i més segura”.