Presentació del Perifèria Cultural als Estats Units [Foto: Perifèria Cultural]

El cicle Perifèria Cultural viatja a Minnesota, als Estats Units, amb ‘Flavors of Catalonia’, una programació que combina gastronomia, música i tradició, amb l’objectiu de posicionar Catalunya com a destinació cultural i gastronòmica. El xef Sergi de Meià, al capdavant de la proposta gastronòmica del Perifèria Cultural, compartirà fogons amb reconeguts cuiners nord-americans.

La música catalana hi tindrà un paper destacat, amb actuacions de Borja Penalba & Meritxell Gené, Roger Mas i Sabor de Gràcia. Tot plegat serà el cap de setmana que ve, 21 i 22 de setembre, a la ciutat de Saint Paul amb una assistència prevista de 300 a 400 persones per dia.

L’esdeveniment, organitzat per la Fundació Coma de Meià en col·laboració amb el Dual Citizen Brewing Company, reunirà públic local, professionals del turisme i amants de la gastronomia amb un programa que vol posar en valor els productes de proximitat i les tradicions catalanes. Per això, es preveu donar protagonisme a l’oli d’oliva verge extra amb DOP, símbol de la identitat culinària catalana.

Meritxell Gené, Roger Mas i el xef Sergi de Meià, entre d’altres, viatgen a Minnesota amb ‘Flavors of Catalonia’

El públic podrà participar en tastos guiats i maridatges, tallers interactius com el pa amb tomàquet amb productes locals de Minnesota o la paella, i gaudir de les col·laboracions entre cuiners catalans i americans. Sergi de Meià compartirà fogons amb Sean Sherman (Indigenous Food Lab, Owamni), Karyn Tomlinson (Myriel) i Ben Rients (Lynette).

La cultura catalana hi serà de la mà de Borja Penalba & Meritxell Gené, que aprofitaran el marc de l’esdeveniment per estrenar-hi un nou espectacle conjunt. També el cantautor solsoní Roger Mas i el grup de rumba catalana Sabor de Gràcia.

Amb una assistència prevista de 300 a 400 persones al dia, la iniciativa té lloc en un context global marcat per les tensions comercials i els aranzels imposats als productes europeus. Per això, els seus impulsors creuen que té un component estratègic important ja que mentre les polítiques comercials internacionals de l’administració Trump dificulten l’exportació de productes europeus, especialment els catalans, el Perifèria es posiciona com una eina de reivindicació cultural i comercial, buscant noves vies per exportar productes d’alta qualitat als EUA.

La iniciativa compta amb el suport de la Generalitat, la Diputació de Lleida i l’Institut Ramon Llull.

William Cisilino guanya el 34è Premi Ramon Llull de catalanística i a la diversitat cultural
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram