Font: Generalitat de Catalunya

Catalunya cooperarà amb l’Àfrica en el desenvolupament d’infraestructures tecnològiques i solucions digitals innovadores com a eina de desenvolupament socioeconòmic i d’apoderament de la ciutadania. L’acord s’ha signat avui entre el Govern català i l’aliança Smart Africa.

L’objectiu és promoure la cooperació en els àmbits del desenvolupament intel·ligent, l’economia digital, els drets humans i digitals i la perspectiva de gènere, a partir d’un ús millorat de noves solucions tecnològiques.

Així, es donarà suport al desenvolupament d’ONG catalanes i africanes que treballin en aquest àmbit i incorporin aquestes solucions a l’Àfrica, amb les capacitats i recursos combinats. També vol promoure la generació d’oportunitats internacionals per a empreses catalanes en el mercat africà.

El desenvolupament juvenil i de l’emprenedoria, a partir del suport a les start-ups africanes, és un altre dels objectius prioritaris del conveni, que preveu potenciar l’accés a serveis d’incubació, acceleració i finançament.

En la signatura del conveni bilateral hi han participat el secretari de Polítiques Digitals, David Ferrer, i la secretària d’Acció Exterior i de la Unió Europea, Mireia Borrell, i el secretari general d’Smart Africa, Lacina Koné.