
Font: Generalitat de Catalunya
Barcelona acull una trobada entre els cinc socis del projecte europeu Qualify, que lidera el govern de la Generalitat. Hi participen Grècia, França, Bulgària, Estònia i Eslovènia i la prioritat és la millora de la competitivitat de les petites i mitjanes empreses (PIME) en l’àmbit agroalimentari.
Les PIME alimentàries catalanes representen el 98% del total d’aquestes empreses i van tenir un volum de negoci (exercici 2016) de 4.645 M€, que suposaria gairebé 20% del total del sector. L’objectiu d’aquesta iniciativa és aconseguir que els productes d’aquestes empreses puguin competir en un mercat globalitzat oferint qualitat, autenticitat i fent front al frau alimentari.
El projecte, en marxa des del passat mes d’agost, té com a objectiu impulsar la competitivitat de les PIME del sector agroalimentari a través de la millora dels seus processos de qualitat, la prevenció del frau alimentari i la promoció de l’autenticitat dels seus productes.
Per assolir aquest objectiu, es duran a terme una sèrie d’activitats destinades a l’intercanvi de bones pràctiques i metodologies entre els socis integrants per tal d’identificar millores que es puguin implementar en els instruments que té el Govern per ajudar les PIME del sector a l’hora de treballar en els àmbits mencionats.
La durada del projecte és de tres anys i mig i compta amb un pressupost de 1,31 milions d’euros dels quals 1,06 milions d’euros seran finançats amb fons FEDER. D’ara i fins al gener de 2022 hi seguirà havent accions, a Catalunya i als demés països implicats, per fomentar aquest intercanvi de bones pràctiques.