La Generalitat de Catalunya s’ha adherit a la Declaració d’associació col·laborativa sobre acció climàtica dirigida a avançar en la coordinació i la cooperació entre tots els nivells de govern per col·laborar en la consecució d’uns ambiciosos objectius internacionals sobre el clima. La signatura ha estat a càrrec de la directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, Mercè Rius, a Heidelberg (Alemanya).

La declaració està oberta perquè els diferents governs s’hi comprometin de cara a la Cimera d’Acció Climàtica que ha convocat les Nacions Unides per al proper mes de setembre. La Cimera pretén aconseguir moviments importants en l’economia real per donar suport a l’agenda i per assolir els objectius de l’Acord de París i dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS).

Rius ha participat en una conferència sobre governança climàtica, en el marc de la Conferència Internacional d’Acció Climàtica ICCA-2019, representant Catalunya dins de l’Under2 Coalition i posant de relleu la posició estratègica dels governs per accelerar l’acció climàtica. Rius ha fet especial menció l’Estratègia Catalana d’Adaptació al Canvi Climàtic i a la coordinació entre els governs locals i regionals.

L’ICCA-2019 l’han organitzat conjuntament el Ministeri federal per al Medi Ambient, la Conservació de la Natura i la Seguretat Nuclear de l’Estat de Baden-Württemberg i la ciutat de Heidelberg. Prop d’un miler de persones responsables de l’acció climàtica a les ciutats, regions i Estats del món s’han unit amb experts i representants de la societat civil per desenvolupar solucions pràctiques a l’adaptació al canvi climàtic i per intercanviar experiències sobre projectes d’acció climàtica.