Fins aquest divendres 15 de novembre, la Galerie 100 Kubik de Colònia (Alemanya) mostra l’exposició en solitari de l’artista català Joanpere Massana. S’hi posen veure pintures i objectes escultòrics, en els quals dóna molta importància a les superfícies, a la pell de les obres.

Massana és un artista multidisciplinari. Però sobretot és conegut per ser poeta. Les seves imatges i objectes són poemes visuals en què explica tot el que vol transmetre a l’espectador en un temps subtil i complex. Utilitza un vocabulari personal que va desenvolupar i enriquir durant la seva carrera. Tot el seu món personal s’explica a través dels elements presents a les seves pintures i la sensibilitat que els caracteritza.

Les seves obres abstractes i respiradores tenen un caràcter mediterrani. Impressionen amb els seus colors brillants i simpàtics i el seu vocabulari únic, inesgotable i simbòlic de les formes. Les seves imatges i dibuixos semblants al collage sorgeixen, però, d’un sistema d’escriptura significatiu i obren a l’espectador un potencial infinit d’oportunitats de lectura.

Joanpere Massana es va formar a Barcelona i és professor a la Universitat d’Art i Disseny de Tàrrega. Ha exposat a diversos museus i galeries catalans d’arreu d’Europa: a França, Bèlgica, Països Baixos i sobretot a Itàlia. Les seves obres estan representades en nombroses col·leccions privades.

Ja als 24 anys Joanpere Massana va guanyar el primer premi de pintura, organitzat pel govern autonòmic de Catalunya. Un honor especial per l’artista va ser ser el primer que va aparèixer individualment a la seva exposició Il libro dell’acqua al PAN ( Palazzo delle Arti Napoli) i publicar un llibre amb més de 2000 exemplars. Massana ha participat en fires i exposicions internacionals.