Font: Òmnium Cultural

La novel·la Digues un desig de Jordi Cabré, guanyadora del Premi Sant Jordi 2018, es convertirà en una sèrie de televisió gràcies a l’adaptació que en farà una productora britànica. BlackBox Multimedia, amb seu a Londres, ha adquirit els drets audiovisuals. Coeditada per Òmnium Cultural i Enciclopèdia, la novel·la de Cabré es manté a les llistes de llibres més venuts en català des de la seva publicació al mes de febrer. La traducció al castellà veurà la llum el proper mes de maig de la mà de l’editorial Catedral.

Digues un desig és un thriller psicològic rere les passes d’un escriptor famós que descobreix que el llibre més venut del dia de Sant Jordi és la seva autobiografia. Però ell no l’ha escrit, tot i que el seu nom i la seva foto apareixen a la coberta. I què hi diu? Quins secrets revela? Entre d’altres, una història d’amor adúltera i de submissió total a una dona més jove; i que potser ell podria ser un assassí.

Una història que té lloc entre Barcelona i Cadaqués, a cavall entre el somni surrealista i el joc de miralls. Jordi Cabré, l’autor, assegura que li fa molta il·lusió l’adaptació i afegeix: “per a mi suposa una novetat absoluta a dos nivells: pel llenguatge audiovisual i per la visió anglosaxona. Tinc ganes de veure el resultat d’aquesta barreja. Com que serà una adaptació, em deixaré adaptar. Al capdavall, la història ja no és només meva”.

Fundada el 2017 per Guy Avshalom, Roberta Cardarelli i Guido Maria Brera, amb un fort bagatge a la indústria del cinema, BlackBox Multimedia és una productora de televisió global que produeix pel·lícules i sèries amb guions innovadors per a audiències internacionals. Giuliano Papadia, director general i director creatiu, que acaba d’incorporar-se a BlackBox Multimedia des de Fox Network Group assegura que estan “encantats” de tenir la possibilitat d´adaptar aquesta novel·la tan especial.

“La premissa i els temes són universals i funcionaran amb audiències d’arreu del món, però sense perdre una forta identitat local”, afegeix: “el llibre reuneix misteris, passions i sorprenents efectes en la ment del protagonista. Ara estem buscant la millor veu per adaptar-la”. La venda dels drets audiovisuals ha estat duta a terme per l’agència literària Pontas.