Font: FIEC

L’Institut de Projecció Exterior de la Cultura Catalana (IPECC) atorgarà el proper 23 de novembre el premi Josep Maria Batista i Roca–Memorial Enric Garriga Trullols 2019 a deu catalans i catalanòfils residents a l’exterior. La distinció reconeix la tasca en el mateniment de la llengua catalana en la seva àrea de residència i en la projecció de la llengua i cultures catalanes, de Catalunya o del fet nacional català.

En aquesta 31a edició ininterrompuda d’aquests guardons, han estat distingits amb el premi: Pau Andrés (La Plata, Argentina), Teresa Berga (Capitán Sarmiento, Argentina), Castellers de Londres (Londres, Regne Unit), Jordi Giudicci (Londres, Regne Unit), Maria Teresa Gregorio (Buenos Aires, Argentina), Sílvia Guerra / Christian Costa-Woith (Quito, Equador), Roser Maresma (Brussel.les, Bèlgica), Marta Moreso (Basilea, Suïssa), Josep Puig Boo (Buenos Aires, Argentina) i Maria José Quijano (Madrid, Espanya).

Els guardonats, residents a l’exterior, tindran l’oportunitat de visitar el Parlament de Catalunya, Montserrat -amb una recepció al monestir per part del Pare Abad Josep Maria Soler- i l’Església de Sant Pau i la Santa Creu de Barcelona. A més, hi haurà una ofrena floral al monument de Josep Maria Batista i Roca.