Foto: Carlos Marques-Marcet amb un dels actors del film ‘La mort de Guillem’ durant el seu rodatge [ACN]

Carlos Marques-Marcet estrenarà al 23è Festival de Màlaga el seu últim film, ‘La mort de Guillem’, la història del dol dels pares de Guillem Agulló, un jove antifeixista i independentista assassinat per un grup d’ultradreta fa 27 anys. La producció de Som*, SUICAfilms i Lastor Media, en coproducció amb Televisió de Catalunya i À Punt Mèdia, es projectarà el 24 d’agost a la secció ‘Málaga Premiere’.

El dia abans, el festival concedirà al director barceloní el Premi Màlaga Talent en reconeixement a la seva encara curta però prolífica trajectòria, amb films com ‘10.000 KM’ (Goya al Millor Director Novell 2015, cinc Premis Gaudí i la Biznaga d’Or de Màlaga, entre altres) o ‘Els dies que vindran’ (Millor Pel·lícula als Premis Gaudí 2020).

El rodatge i producció del film s’ha emmarcat en la campanya ‘La lluita continua’ (2019-2020), endegada per promoure la memòria del jove mort a mans de l’ultra dreta i alertar sobre l’auge del discurs xenòfob i racista.

A més de la pel·lícula, la campanya ha comptat amb activitats diverses el suport i la distribució del curtmetratge ‘Ni oblit ni pedó’, de Jordi Boquet, producció de concerts per la memòria de Guillem a Barcelona i València, i la presentació del llibre de Núria Cadenes, ‘Guillem’.

La campanya s’ha finançat en bona mesura a través del micromecenatge, a través del qual es van recaptar 135.000 euros de 2.500 aportadors particulars, associacions, entitats i partits polítics.