El proper 20 de juny, amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Música, el Casal Català de Conflent oferirà una proposta musical, a partir de les 8 del vespre, al Firal de Prada de Conflent. Així ha programat un concert amb dues parts ben diferenciades: en la primera, l’actuació del duet Massana Bonjoch i en la segona, la coral Solstici.

“Una simple melodia de la nostra gent gran ens serveix de base per a fer viure la nostra imaginació “, explica Adrià Bonjoch, membre del duet que forma amb Pep Massana. Aquests dos músics proposen un repertori de peces folklòriques, sobretot dels Països Catalans, d’Occitània, d’Irlanda o dels Balcans. Ho fan amb diversos instruments: arpa de violí, guitarra, pedaler d’orgue i cants, a més d’una instrumentació molt atractiva per l’espectador.

En la segona part, el Casal del Conflent ha programat l’actuació de la coral Solstici, dirigida per Francesc Bitlloch, presentarà una adaptació rap i pop de la rondalla La dona d´aigua del Lanós, escrita per Jordi Pere Cerdà.

D’altra banda, el 25 de juny, el cinema El Lido projectarà el film El periple, del realitzador Mario Pons Múria en el marc de la col·laboració 21h00, en el marc d’una col·laboració establerta entre el Casal del Conflent, les Ciné-Rencontres de Prades i Òmnium Catalunya Nord.

El Casal del Conflent és una associació centenària (fundada l’any 1901) amb l’objectiu de promoure la llengua i la cultura catalanes i de motor de les associacions del Conflent que actuin a favor de la llengua i la cultura catalanes.