El Casal Català de Guayaquil, a l’Equador, viurà les festes de La Mercè, patrona de Barcelona, des de la distància. Ho farà el diumenge 22 de setembre en un acte titulat La Mercè entre socios y amigos, on hi haurà projeccions de vídeo sobre la ciutat de Barcelona. L’acte és obert als associats que vulguin gaudir d’una jornada gastronòmica.

A banda de La Mercè, el Casal Català de Guayaquil té previst dues activitats més aquest mes de setembre. El 17 de setembre oferirà la projecció del film espanyol Carmina y amén (2014), de Paco León. Està protagonitzada per Carmina Barrios, María León, Paco Casaus i Yolanda Ramos. Després de la mort inesperada del seu marit, Carmina aconsegueix convèncer a la seva filla per mantenir-ho en silenci fins que passin dos dies i cobrar una paga extra del difunt.

Durant la projecció de la pel·lícula, els assistents podran degustar pa amb tomàquet, tapes, vins i cervesa artesanal. El casal, situat al carrer d’Urdesa Mirtos 706-A, obrirà les portes de forma gratuïta, a les 19.30 hores. El film, que compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, es projecta 45 minuts després.

El 25 de setembre, la formació Vientos del Pacífico oferirà un concert de música de cambra que recorrerà la trajectòria de Mozart a Piazzola. El concert començarà a les 20.00 hores i és gratuït.