Font: Casal dels Països Catalans de La Plata

El Casal dels Països Catalans de La Plata ha comunicat la mort de Gustavo Capdevila, qui va ser un dels socis fundadors de l’entitat i una figura rellevant en l’associacionisme català a l’Argentina. Capdevila ha mort a Buenos Aires a l’edat de 52 anys, víctima d’una llarga malaltia.

Gustavo Capdevila, nét de catalans i advocat de professió, treballava com director de serveis tècnics i administratius al Ministeri de Treball de la província de Buenos Aires. Va ser subdirector de l’Observatori de Nacions sense Estat de la Universidad Nacional de La Plata (Argentina) i coautor del llibre Euskadi y Cataluña: dos naciones sin estado. Durant gairebé una dècada va ser vocal per Sudamèrica del Consell de les comunitats catalanes a l’exterior (2004-2013) i vocal del Consell d’Acció Exterior i de Relacions amb la Unió Europea de la Generalitat de Catalunya (2016-2017).

També va estar molt vinculat a la vida associativa de La Plata i Buenos Aires. Va ser assessor del Teatro Argentino de La Plata i de l’Instituto Cultural de la Província de Buenos Aires. Va formar-se a la Univesidad Nacional de La Plata on va especialitzar-se en l’assessorament a l’empresa a la Universitat Notarial Argentina. Havia exercit com a professor a la Universidad Católica de La Plata.

Capdevila va participar activament en les darreres concentracions a l’Argentina a favor de la independència de Catalunya i en la lluita pels presos polítics i exiliats. Era apassionat al futbol i un aficionat incondicional de River Plate. L’advocat era casat i tenia dos fills. El funeral és previst aquest dimecres 10 de juliol, a les 14.30 hores (hora argentina) a la capella del Parque Campanario de La Plata.