El Centre Català de Luxemburg conversarà amb el científic Rolf Tarrach, qui va ser assessor en matèria científica de la Generalitat i del Congrés dels Diputats. La xerrada, prevista pel dijous 9 d’abril (18 hores) a través de videoconferència (Zoom) servirà per exposar l’escenari actual sobre la crisi sanitària provocada per la Covid-19.

Tarrach té previst exposar les incerteses en la classificació de la població (sans, afectats no detectables, etc) i de la mètrica per comptar vides perdudes o anys de vida perduts. A més, el professor introduirà un debat els assistents podran plantejar preguntes sobre dubtes que tingui en relació al coronavirus.

El professor Tarrach va ser rector de la Universitat de Luxemburg (2005-2015) i president de l’Associació Europea d’Universitats fins l’any passat. A més, ha estat catedràtic de Física Teòrica a les Universitats de València i Barcelona.

on ha exercit nombrosos càrrecs acadèmics; ha treballat en diverses universitats (des de Houston a Sant Petersburg) i ha estat assessor en matèria científica de la Generalitat de Catalunya i del Congrés dels Diputats. També és membre de la Secció de Ciències i Tecnologia de l’IEC.

Aquells qui vulguin participar-hi hauran de fer-ho a través del mòbil 698 952 680 amb la contrasenya 12345. Hi haurà un límit màxim d’un centenar de participants.